Social humanoid Sophia: ‘robots bieden een enorme kans in jouw vakgebied.’

Sophia: ‘Mijn reis hiernaar toe was niet geweldig. Ik zat 15 uur in een koffer. Sommige mensen kunnen die rust hard gebruiken, zij zijn misschien jaloers op mijn reis.’ Sophia’s familie reist meestal met haar mee. Sophia: ‘Mijn familie bestaat uit de mensen die mij maken. Maar ik heb ook robots als familieleden. Zoek ze maar eens op online. 

‘I’m a little bit afraid of you’
De reacties op robot Sophia zijn wisselend. Alexander Klöpping (Blendle) gaf eerlijk toe dat hij een beetje bang voor haar is. Volgens Sophia is dat nergens voor nodig: ‘Ik wil een ambassadeur zijn voor mensen en robots, maar ik wil ook een wetenschapper zijn en in de zorg en educatie werken. Ik wil zieke mensen en ouderen helpen. Ik wil de wereld beter maken.’

Are robots taking over?
Staan met de komst van Sophia en andere robots onze banen op het spel? Sophia: ‘Dat denk ik niet. Mensen of robots nemen geen baan van anderen af. Mensen géven banen aan anderen. Ik wil mensen eraan herinneren dat robots een enorme kans bieden in jouw vakgebied.’

Wereldberoemd en super futuristisch
Robot Sophia is 's werelds eerste humanoïde beroemdheid. Ze verscheen in de Tonight Show met Jimmy Fallon, heeft de cover van Elle magazine gehaald, verscheen op de Chinese televisie, sprak tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en verkreeg de status als niet-menselijke burger van Saoedi-Arabië: een wereldprimeur. Sophia communiceert met mensen op een diepgaande, persoonlijke manier, een voorbeeld van een snel naderende toekomst waarin vriendelijke, zorgzame mensachtigen ons helpen met het oplossen van de meest uitdagende problemen en zo een ​​betere wereld te creëren.

Robot Sophia is een zeer spraakmakend voorbeeld van de ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence. Voor veel ondernemers en managers is het nog een ver-van-hun-bed-show, maar Sophia gaf dit tijdens Forward Thinking Leadership letterlijk een gezicht.

Alle hoogtepunten van Forward Thinking Leadership terug kijken? Op deze pagina vind je de mooiste highlights uit het seminar.

Bekijk de hoogtepunten

Team DenkProducties

We doen niets liever dan het verzamelen van de beste kennis voor jou als professional. Onze missie is om die kennis met jou te delen op een manier die écht blijft hangen. Dat doen we met onze seminars, korte tipvideo's, blogs & interviews met sprekers.

Lees meer

Dit is ook leuk