Daniel Kahneman

Daniel Kahneman

Levende legende, Nobelprijswinnaar & Bestseller auteur

Er lopen op deze wereld weinig levende legenden rond, maar Daniel Kahneman is er beslist één van. Hij deed baanbrekend onderzoek op het snijvlak van psychologie en economie. Maakte korte metten met de rationeel calculerende mens en toonde glashard aan dat onze beslissingen vaak gedreven worden door biases en emoties. Vaker dan we zelf denken.

#1 Nobelprijswinnaar
In 2002 kreeg Kahneman de Nobelprijs voor de Economie voor zijn onderzoek met Amos Tversky naar hoe mensen denken en beslissingen nemen. Zij waren de eerste psychologen die deze Nobelprijs ontvingen. Ooit.

#2 Meesterwerk: Thinking Fast and Slow
De inzichten uit zijn jarenlange onderzoeken bundelde Kahneman in een boek: Thinking Fast and Slow. Dat werd een wereldwijde bestseller en wordt volgens kenners als absoluut meesterwerk beschouwd. Het ging wereldwijd miljoenen keren over de toonbank.

#3 Wijsheid en inspiratie
Daniel Kahneman is inmiddels 87 maar is nog zeer actief als onderzoeker en schrijver. Hij is een inspiratiebron voor velen en maakt indruk met zijn werk dat wetenschappelijke wijsheid en praktische inzichten perfect combineert.

#4 Nieuw boek: Ruis (Noise)
Kahneman is terug met de langverwachte opvolger van Thinking Fast and Slow: Ruis.
Een boek dat wederom verrast met een haarscherpe analyse van factoren die ons heldere
denken in de weg zitten. Hij toont aan: we willen graag helder denken, maar er zit ruis in ons
hoofd. Maar met de juiste inzichten, verminder je die ruis en neem je betere beslissingen.

#5 Zeer zeldzame livesessie
Gezien zijn leeftijd vliegt Kahneman niet meer de wereld over om lezingen te geven. Voor zijn nieuwe boek doet hij nauwelijks livesessies. Maar het is ons toch gelukt: Kahneman zei volmodig ‘ja’ op onze uitnodiging om een livesessie te doen over Noise. Deze kans komt maar één keer voorbij.

Naar het seminar

"Een sessie met Kahneman staat garant voor een berg aan wijsheid, gestoeld op jarenlang onderzoek. Vertaald naar praktische inzichten voor iedereen die helderder wil denken en de juiste beslissingen wil nemen. "

Hans Janssen, oprichter DenkProducties