Jeroen Busscher

Jeroen Busscher

Cultuuraanjager, docent, auteur

Jeroen Busscher wilde op zijn twaalfde psycholoog worden. Want hij kon zo leuk met vriendinnetjes over gevoelens praten. Via een omzwerving kwam hij echter terecht op de Rietveld Academie en werd beeldend kunstenaar van beroep. 

Aanjager van organisatiecultuur
In 1995 ging Jeroen het bedrijfsleven in. Hij startte een eigen bedrijf: Malgil, een ontwerpbureau voor cultuurinterventies. Het won verschillende prijzen zoals een gouden en bronzen Giraffe en een EVA marketing award. 

Duizendpoot
Vanaf 2005 jaar legt Busscher zich toe op zijn rol als zelfstandig adviseur organisatiecultuur. Hij geeft daarnaast les op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht in conceptontwikkeling. En hij spreekt en doceert voor bedrijfsleven en overheid.

Veel opvallende boeken
Jeroens eerste boek 'Pimp je Afdeling' schreef hij voor afdelingschefs of iedereen die zich met de cultuur van een groep mensen wil bemoeien. Het werd een bestseller. Daarna verschenen verscheidene boeken, waaronder: 'Het Prekenboek voor Leiders' en 'De Leer(r)evolutie'. Echt een 'actief' managementboek is zijn 'Turbomangement'.

"Jeroen Busscher geldt als een van de meest inspirerende en vernieuwende managementdenkers van deze tijd."

Management Team