3 persoonlijke dingen die je nog niet wist over de Obama’s

3 persoonlijke dingen die je nog niet wist over de Obama’s

17 april was Michelle Obama in Nederland. Ze gaf een interview over haar boek 'Becoming', nu al de bestverkochte autobiografie ooit. De zaal van de ZiggoDome zat afgeladen vol. Tijdens het interview deelde Michelle veel persoonlijke verhalen, waaronder ook een hoop grappige anekdotes over haar relatie met Barack en hun tijd in het Witte Huis.

1. Michelle vond Barack maar niets in het begin

Barack kwam werken bij het advocatenkantoor waar Michelle al zat. Zij moest hem door zijn eerste weken begeleiden. Vooraf had ze niet zo’n hoge pet van hem op en hij kwam ook nog eens te laat op zijn eerste werkdag. Dus vond Michelle dat hij zichzelf eerst maar eens flink moest bewijzen.

Maar het duurde niet lang of ze was helemaal om. “I was impressed by his attitude. He was smart and funny and self deprecating. He saw life in a bigger way than I ever did. He was thinking about what he wanted to be in the world. He really had a mission and a passion. He had a gift to connect. He understood what was going on.”

2. De eerste actie in het Witte Huis van de Obama's: de dresscode veranderen

De dresscode was een van de eerste dingen die Michelle en Barack aanpakten toen ze in het Witte Huis kwamen wonen. Voorheen was het voor alle obers en bedienden verplicht om een smoking te dragen, dag en nacht, zelfs op een rustige zondagochtend bij het ontbijt. Onzin, volgens Michelle en Barack. Dus buiten de officiële gelegenheden om mocht de staf in het Witte Huis gewoon iets comfortabels dragen, zoals een blouse of polo. Lekker normaal.

3. De staf mocht de bedden van Sasha en Malia niet opmaken

Michelle en Barack probeerden hun dochters zo normaal mogelijk op te voeden. Ze hebben het personeel verboden om de bedden van Sasha en Malia op te maken. Ook moesten de meiden zelf hun kamer opruimen en de was leren doen. “Dat vond de staf moeilijk. Soms sjoemelden ze en deed Sasha net alsof ze zelf haar bed had opgemaakt. Maar ik wist wel beter: deze hotelkwaliteit had Sasha echt niet zelf voor elkaar gekregen”, aldus Michelle.

Dit vind je misschien ook leuk