Wouter de Jong: 4 manieren om mentaal fit te blijven

Mindgym is dé manier om op alle momenten van je leven – de saaie, de moeilijke en de gelukkige – in een gezonde mentale conditie te blijven. Wouter de Jong beschrijft deze superpraktische methode in zijn boek Mindgym: Sportschool voor je geest.

De basis voor een gelukkig brein: 4 circuits
Wouter spitte zich een weg door alle kennis en wetenschappelijke studies en kwam tot de conclusie dat er 4 breincircuits zijn die zeer goed te trainen zijn voor meer rust, energie en geluk:

1. Aandacht: ons vermogen om focus te houden; een afgeleide geest is een ongelukkige geest.
2. Veerkracht: ons vermogen om te herstellen van negatieve gemoedstoe­standen.
3. Positiviteit: ons vermogen om positieve emoties en gedachten te creëren en te koesteren.
4. Altruïsme: ons vermogen om onvoorwaardelijk te kunnen geven; vrijge­vigheid zonder iets terug te verwachten, vriendelijkheid.

Work-outs voor je brein
Wouter: "Je kunt je hersenen op deze verschillende gebieden trainen, net zoals je in de sportschool zowel cardio als krachtraining en balans kunt trainen. En net als bij sporten geldt dat de verschillende gebieden elkaar kunnen versterken. Met andere woorden: 1 + 1 = 3."

Snelste formule naar geluk
Dus train ze alle vier en je zult veel meer rust in je hoofd ervaren. Wouter: "Ze zeggen wel dat de snelste formule naar geluk is: te willen wat je hebt. Daar voeg ik nog graag deze voetnoot aan toe: als het vergezeld wordt door de ontspannen wens tot groei en ontwikkeling."

Meer lezen? In dit interview met JAN Magazine geeft Wouter meer mooie inzichten.

Avondseminar met Wouter de Jong
Op donderdag 28 november en maandag 2 december geeft Wouter het avondseminar Mindgym: Sportschool voor je geest bij DenkProducties. In het 3 uur durende avondprogramma gaat hij dieper in op je mentale fitheid met wetenschappelijke inzichten en praktische oefeningen!

Naar seminar

Dit is ook leuk