Meer tijd & focus winnen: zo kick je af van je smartphone

We weten inmiddels allemaal wat de grootste afleiding is van ons werk: de telefoon. De meeste mensen checken ieder kwartier hun telefoon, zelfs als er geen berichtjes of meldingen zijn.

Hoe erg is dat dan? Antwoord van de wetenschap
Uit tal van studies blijkt dat je brein op het continu checken van je telefoon hetzelfde reageert als op cocaïne. En teveel sociale media blijkt slecht te zijn voor je mentale gezondheid. Het werkt angst, stress, slechter presteren, slaapgebrek en gebrek aan concentratie in de hand. Je hebt zelfs een grotere kans om depressief te worden als je verslaafd bent aan je telefoon. Dus:

Ben jij er eigenlijk wel klaar mee?
Wil je je focus terug?
En meer tijd overhouden voor belangrijke dingen?

De afleiding voorbij
Wouter de Jong is de auteur van de superbestseller 'Mindgym - Sportschool voor je geest'. Mindgym is dé manier om op alle momenten van je leven – de saaie, de moeilijke en de gelukkige – in een gezonde mentale conditie te blijven. Want een goede gezondheid begint niet in de sportschool, maar in je hoofd. Mentaal fit zijn gaat gepaard met meer focus, concentratie en rust. Cruciaal daarbij is om je smartphone de baas te worden. In zijn boek geeft hij 3 uitdagingen & 8 concrete tips om dit voor elkaar te krijgen.

3 uitdagingen om je focus terug te winnen

8 concrete tips om je telefoon minder belangrijk te maken

Mentaal fit in één avond

Een gezonde mentale conditie heeft natuurlijk met nog veel meer te maken dan alleen je smartphone. Wouter de Jong geeft je tijdens het seminar '24 manieren om een uur te besparen' alle zijn tips, theorieën en tools voor meer rust, energie én geluk!

Naar het seminar

Verder lezen