Andreas Wismeijer

Andreas Wismeijer

Andreas Wismeijer is een gedreven onderzoeker die graag verhalen vertelt. Na zijn studie psychologie aan Tilburg University ging hij naar Barcelona om verder te studeren en kreeg bijna direct een baan aangeboden aan de Universitat Autònoma de Barcelona vanwege zijn aanstekelijke passie voor het vak. Zo zat hij geregeld op dezelfde dag ín de schoolbanken én stond hij ervoor. En hij is nooit opgehouden dit te doen. Zelf nieuwe dingen leren en die met aanstekelijk enthousiasme overbrengen op anderen, dáár ligt zijn kracht.

Eenmaal teruggekomen uit Barcelona promoveerde hij aan Tilburg University tot doctor en daar werkt hij nog steeds als docent. Daarnaast besteedt hij vooral zijn tijd aan het geven van lezingen, seminars, cursussen en trainingen over die ene grote passie: het begrijpen van menselijk gedrag. Onderwerpen waar hij zich in heeft gespecialiseerd zijn onder andere de psychologie van geheimen, fraude, financiële psychologie, persoonlijkheid, de psychologie van een goede werk/privébalans en de psychologische voor- maar vooral nadelen van social media, smartphones en 24/7-online bereikbaarheid.

Andreas Wismeijer maakte zijn debuut bij DenkProducties bij het seminar ‘de Psychologie van het Motiveren’ met o.a. Dan Ariely en Joris Luyendijk. Hij werd meteen de spreker met de hoogste score. Hoog tijd dus om hem terug te vragen op ons podium.

Meer informatie