Bas van der Veldt

Bas van der Veldt

Op zijn 19e kreeg Bas van der Veldt zijn eerste baan bij AFAS, het bedrijf van zijn vader. Hij begon als productmanager, maar maakte snel stappen en in 2008 schopte deze nerd het tot CEO en boegbeeld van AFAS Software.

Onder zijn leiding groeide AFAS met meer dan 700% en werd het een toonaangevend bedrijf met meer dan 100 miljoen omzet en jaloersmakende rendementen. In 2018 ontvingen Bas en zijn collega’s de prestigieuze Koning Willem I award voor excellent ondernemerschap uit handen van Koningin Maxima.

AFAS is een niet-alledaags softwarebedrijf. Het heeft een zeer uitgesproken bedrijfscultuur en Bas is de personificatie daarvan. ICT-kenner Daan Quakernaat schreef er zelfs een boek over: ‘De Sekte Uit Leusden’. Hij ontdekte dat het succes van AFAS is gestoeld op een aantal hele heldere kernwaarden die tot in elke vezel van het bedrijfs DNA worden doorgevoerd. Compromisloos en vooruitstrevend.

Bas van der Veldt bakt geen zoete broodjes. Hij is puntig en scherp in zijn presentaties. Vol liefde over zijn mensen en klanten. Meedogenloos voor bureaucreatie en rompslomp.