Bibian Mentel

Bibian Mentel

Olympisch kampioen

Snowboarder Bibian Mentel overleed op 29 maart 2021. Bibian was snowboardster, ze overwon 14 keer kanker. In die periode oogstte ze ook 128 gouden medailles, waarvan 7 wereldtitels en 3 keer Olympisch goud.

Dankzij de inzet van Bibian staat snowboarden sinds 2014 op het Paralympisch programma. Dat jaar behaalde Bibian in Sochi dan ook de allereerste Paralympische gouden medaille in het snowboarden. Vier jaar later, in Pyeong-Chang, won ze tweemaal goud. In 2014 en 2018 is Bibian bekroond tot Paralympisch sporter van het jaar.

Bibian besloot om na de spelen van Pyeong-Chang in oktober 2018 te stoppen met het bedrijven van topsport. Ze is zich vanaf dat moment altijd blijven inzetten voor het snowboarden. Daarnaast probeert ze kinderen met een lichamelijk uitdaging aan het sporten te krijgen met haar Mentelity Foundation.

Vlak voor het overlijden van Bibian hadden wij de eer om een seminar met en voor haar te organiseren. 

Bibian, wat hebben we genoten van je positiviteit, je relativeringsvermogen en je veerkracht. Het seminar dat we met jou en Edwin mochten organiseren om jouw dromen waar te maken, was een
onvergetelijk moment. Voor iedereen voor én achter de schermen. Dit vergeten we nooit meer.

3 minuten eerbetoon van Ruben Annink

   

Je kunt nog iets doen

De dromen van Bibian leven voort, en jij kunt ze helpen waarmaken. Heel simpel: SMS LEEF naar 4004 en doe een eenmalige donatie aan de Mentelity Foundation. Bibian, rust zacht.

"Story of an amazing woman. A must read for anyone who wants to enjoy life to the max."

Richard Branson, Business magnate & philanthropist and Founder of the Virgin Group