Elke Geraerts

Elke Geraerts

Een grenzeloze nieuwsgierigheid en een passie voor mensen: dat is wat prof. dr. Elke Geraerts misschien wel het meest typeert. Deze unieke combinatie leidde al vroeg tot een bloeiende academische carrière. Als doctor in de psychologie bekleedde Elke posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam, waar ze internationale bekendheid vergaarde met haar gedegen onderzoekswerk.

Tegenwoordig bekleedt ze een professorschap aan de UGent bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Elkes handelsmerk is zonder enige twijfel de wijze waarop ze nieuwe psychologische inzichten weet te vertalen naar frisse en toegankelijke day to day toepassingen. Op die manier inspireert ze mensen en organisaties om hun mentale veerkracht aan te scherpen en de best mogelijke versie van zichzelf te worden.

De grote doorbraak kwam er met haar bestseller Mentaal Kapitaal (2015). Het boek, dat intussen aan zijn dertiende druk toe is, werd in het Engels vertaald onder de titel Better Minds en verscheen in 2020 ook in het Chinees. In 2016 verscheen dan Het Nieuwe Mentaal, dat verder inzoomt op het belang van lef voor een succesvol leven. In haar boek Authentieke Intelligentie, houdt Elke een vurig pleidooi om wat ons als mens uniek maakt, volop uitte spelen in een steeds sterker gedigitaliseerde wereld. In De Mentale Reset daagt ze uit om postcovid een nieuwe weg in te slaan en de kans te pakken om onze manier van (hybride) werk en leven te optimaliseren.

Wat opmerkelijk is, is dat Elkes verhalen iedereen lijken te raken, van Los Angeles tot Sydney, van de Noordkaap tot Kaapstad, van Buenos Aires tot Singapore.