Jon Favreau

Jon Favreau

Speechschrijver, spreker

Wonderkind Jon Favreau (34) is het brein achter de meest legendarische speeches van Barack Obama. Als Director of Speechwriting speelde hij een cruciale rol in de historische 'Yes We Can' verkiezingscampagne in 2008. Favreau schreef enkele van de meest en onvergetelijke speeches van onze tijd, waar hij erin slaagde om alle generaties en bevolkingsgroepen te raken met zijn woorden.

Mind Reader
Barack Obama noemt Favreau zijn 'Mind Reader'. Favreau was vertrouweling, vriend en meest invloedrijke stafmedewerker van de president. Time Magazine zette Favreau in de lijst met “100 Most Influential People in the World”. Favreau nam op 31 jarige leeftijd ontslag bij de president om zijn nieuwe droom na te jagen: scriptschrijver in Hollywood. 

"'Yes We Can': die historische zin is niet door Barack Obama bedacht. Hij is vóór Barack Obama bedacht. Door Jon Favreau, zijn beroemde, jonge speechwriter"
NOS op 3

"Jon Favreau has become a friend and a collaborator on virtually every major speech I’ve given in the Senate, on the campaign trail and in the White House."

Barack Obama, President Verenigde Staten van Amerika