Kilian Wawoe

Kilian Wawoe

Kilian Wawoe is iemand die je steeds weer opnieuw verrast en verbaast. Een veelzijdig expert die geen blad voor de mond neemt en heilige huisjes niet schuwt. En daar houden we van bij DenkProducties.

Het feitelijke deel van Kilian’s CV is stevig en wat droogjes. Hij werkte jarenlang in HR-rollen bij ABN Amro en promoveerde aan de VU in Amsterdam over beloning bij banken. Hij geeft nog steeds les aan de VU. Hij schreef boeken over ‘het nieuwe belonen’, ‘performance management in een agile omgeving’ en ‘het corporate brein’.

Dan denk je niet meteen: een bijzonder mens. Maar ho: dat is dus zeker wel zo. Kilian is haarscherp in het fileren van gewoontes die totaal niet werken, maar die we wel blijven doen:

  • Bonussen? Afschaffen zegt Kilian. Ze werken niet en leiden zelfs tot slechtere prestaties.
  • Beoordelingen? Niet doen volgens Kilian! Stop met beoordelen en start met -goede- coaching. Als je tenminste wil dat je mensen beter presteren. 
  • Hybride werken? Let op als leider! Want als leidinggevende is jouw persoonlijke werkvoorkeur eigenlijk helemaal niet relevant. Het gaat erom wat je team nodig hebt.

IJzersterk op inhoud. Haarscherp in adviezen. Verrassend in vorm. Kilian Wawoe is er één van de buitencategorie.