Michael Musandu

Michael Musandu

Michael Musandu is een zeer bijzonder ondernemer. Hij is oprichter van Lalaland, een bedrijf dat op dit moment furore maakt met haar superslimme -op AI gebaseerde- concept. Een idee dat -als je het hoort- echt zo’n gat in de markt is waarvan je je afvraagt: waarom is dit er nu pas?

Expert in Kunstmatige Intelligentie

Michael groeide op in Zuid Afrika en verhuisde naar Nederland om te studeren. Hij studeerde af op Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Utrecht.

Het idee: Lalaland

Terwijl hij online aan het shoppen was voor kleding, viel het hem op dat hij nooit eens iemand zoals hijzelf zag, zoals velen van ons. Hij besloot daar wat aan te doen en richtte Lalaland op, een in Amsterdam gevestigd bedrijf dat diverse, online modellen genereert door middel van AI. Lalaland is gebouwd op twee hoofdpijlers:

Social empowerment en duurzame impact

Het bedrijf gebruikt generatieve AI om fotorealistische (maar niet-bestaande) modemodellen te creëren en maakt fysieke fotoshoots overbodig. Daarnaast bestrijdt Lalaland het afvalprobleem rondom kleding door het aantal retourzendingen van de eindconsument -drastisch- te reduceren. Dat probleem is gigantisch: 41% van alle orders gaan retour. Lalaland helpt dit probleem uit de wereld te krijgen.

Beloond met investeringen en prijzen

Lalaland haalde investeringsgeld op bij o.a. Google en won prestigieuze onderscheidingen, waaronder de Philips Innovation Award, Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge en de MT Sprout Startup van het Jaar.

Oprichter Michael Musandu valt op als ondernemer. Hij is opgenomen in de EW’s 30 onder 30 lijstMT Sprout’s Inclusive 30 als Beste Jonge Ondernemer van 2021 en MT Sprout’s 25 onder 25.

In 2023 werd Michael geëerd met een plek op de Forbes 30 onder 30 lijst.