Soenil Bahadoer

Soenil Bahadoer

Soenil Bahadoer, geboren in Suriname, verhuisde op 8-jarige leeftijd met zijn familie naar Nederland. Hij was altijd een ondeugende jongen en werd vaak gestraft door in de keuken te zitten terwijl zijn vrienden buiten speelden. Daar ontwikkelde hij een fascinatie voor koken, geïnspireerd door de kookkunsten van zijn moeder. Deze passie leidde hem naar het beroep van chef-kok, waarin hij zichzelf volledig ontplooide.

In 1995 zette hij de volgende grote stap en opende hij restaurant De Lindehof. Hoewel het aanvankelijk meer op de Franse keuken gericht was, evolueerde het in de loop der jaren. Zijn uitzonderlijke talent en toewijding werden beloond toen hij in 2004 zijn eerste Michelin-ster verwierf, en in 2014 volgde de tweede Michelin-ster, een krachtige bevestiging van zijn succes.

Soenil Bahadoer is een expert op het allerhoogste niveau als het gaat om gastvrijheid en klantgerichtheid. Zijn restaurant De Lindehof staat bekend om zijn ongeëvenaarde gastvrijheidservaring. Hij vindt inspiratie in diverse aspecten van het leven, van muziek en films tot kunst en mode, en integreert deze inspiratie in zijn gerechten, vaak gekruid met exotische kruiden en specerijen.

Als een chef met een Hindoestaanse achtergrond, begrijpt hij hoe moeilijk het kan zijn om kansen te krijgen in het leven. Daarom is het voor hem van groot belang om immigrantenjongeren kansen te bieden, ongeacht hun opleiding of ervaring. Hij streeft naar het uiterste en verwacht dezelfde passie en toewijding van zijn medewerkers, want voor Soenil Bahadoer draait alles om de wens om voortdurend te leren en te groeien.