3 snelle tips over slimmer leiderschap

3 snelle tips over slimmer leiderschap

Als leidinggevende weet je: leiderschap is een praktijkvak. Je wordt beter door ‘te doen’. Talent en mindset zijn belangrijk, maar je moet ook gewoon vlieguren maken.

Hoe versnel je dat leerproces? Hoe word je snel slimmer in leiderschap? DenkProducties zet de beste leiderschapsexperts uit binnen -en buitenland voor je op het podium. In compacte, ééndaagse seminars delen ze hun beste inzichten met je.

Tip 1: Daniel Shapiro over slimmer onderhandelen

Als leidinggevende zit je veel in onderhandelingen. Kleine onderhandelingen (welk punt komt op de agenda?) en grote, spannende onderhandelingen. Hoe ga je met die situaties om? Harvard-professor Daniel Shapiro geeft een tip: het is niet ‘me vs you’ maar ‘us vs the problem’.

 

Tip 2: Ben Tiggelaar over leiderschap in één minuut

Leiderschap hoeft niet lang te duren. Het gaat vaak om korte interventies, maar wel de juiste ingterventies op het juiste moment. Dat is de kern van One Minute Management:

 

Tip 3: Simon Sinek over cultuurverandering

Stel je wil als leider een cultuurverandering in gang zetten. Hoe doe je dat? Simon Sinek vertelde in zijn DenkProducties seminar dat de ‘Bell Curve’ je beste vriend is in dit proces:

Meer tips?

  1. Luister Denktank de podcast van DenkProducties, live vanaf de seminars
  2. Check de DenkProducties blog voor de highlights uit onze seminars
  3. Kijk rond in onze videobibliotheek met tips van de beste leiderschapsdenkers
Door: Team DenkProducties  -   - 

Misschien vind je dit ook interessant