3 tips voor meer grip op je tijd van Rick Pastoor

3 tips voor meer grip op je tijd van Rick Pastoor

In zijn nieuwe boek 'Grip' helpt Rick Pastoor (Blendle) je aan meer houvast in een zee van afspraken, taken en e-mails. Hoe werk je slimmer en productiever? In een interview met Sprout magazine deelde Rick Pastoor 3 korte tips.

“Zorg ten eerste dat je daadwerkelijk doet wat er in je agenda staat. Gebruik de agenda waar die voor gemaakt is. Dan is heel zichtbaar waar je voor werkt en heb je een hulpmiddel om terug te kijken.”

Ten tweede: bewaar nooit meer iets in je hoofd. Onze hersenen zijn niet zo goed in het op de juiste momenten herinneren van wat er nodig is. Zorg dat je een betrouwbaar systeem ontwikkelt, buiten je hoofd, om dingen te onthouden. Dat zorgt voor ruimte en rust in je hoofd en biedt ruimte voor creatieve ideeën en ontspanning.”

Tot slot: maak tijd voor e-mail. We worden overspoeld met e-mail, maar we besteden er eigenlijk niet echt onze hele aandacht aan. Daardoor zien we dingen over het hoofd en zijn we uiteindelijk meer tijd kwijt. Als je drie keer per dag een moment inplant om het bewust te doen, dan kun je ook de meest uitpuilende mailbox tackelen.”

Lees het hele interview op Sprout!

Dit is ook leuk