Amsterdam Business Forum - WOW, wát een dag!

Amsterdam Business Forum - WOW, wát een dag!

1200 leiders en ondernemers ➕ 11 tópsprekers = een AFAS Live dat harder bruist dan de gin-tonic op een vrijdagmiddagborrel.

WOW, wát een dag!

The Impact Edition van Amsterdam Business Forum maakte niet zomaar een beetje impact.
Het maakte IMPACT.

We delen alvast 10 tips met je. Dat is maar één per spreker, dus hou ons in de gaten voor meer!

Blok 1 Impact business

Hoe laat je business en purpose samensmelten in het DNA van je bedrijf? Impact maken als bedrijfsfilosofie: zo werkt het.

⚡ Rutger Bregman (‘The Dutch Wunderkind of New Ideas’). Focus op maximale impact. More = more: 1 persoon helpen is geweldig, 100 mensen helpen is beter. Denk dus kosmopolitisch: richt je niet op je eigen bubbel, maar op de wereld.

⚡ Lilian Geijsen (managing director Ben & Jerry’s). Verenig je en werk samen. Bijvoorbeeld in de supplychain. Zo hoef je niet zelf het wiel uit te vinden en maak je meer impact.

⚡ Douglas Lamont (Chief Chocolonely). De garantie dat je missie groot blijft, trekt groot talent aan. Verbind daarom ook investeerders aan je die gecommitteerd zijn aan je missie, in plaats van aan winstmaximalisering.

Blok 2 Impact culture

Hoe bouw je een bedrijfscultuur die innovatie aanwakkert en toptalent aantrekt? Nou, zo.

⚡Erin Meyer (cultuurprofessor). Slechte prestaties zijn besmettelijk. Zorg er dus voor dat je de best presterende mensen in je team hebt.

⚡Alix Jacobson (former vice president HR Netflix). Probeer meer te delen in je team. Meer informatie en meer context. Toon je eigen kwetsbaarheid en kijk wat er gebeurt. Het opent zoveel deuren!

⚡Britt Breure (HR- en CSR-directeur AFAS) Maak duidelijk wat de specifieke kernwaarden van jouw bedrijf zijn. Denk na over manieren om ze tot leven te laten komen: deel verhalen, zo laat je je kernwaarden echt voelen.

⚡Melati Wijsen (22-jarige changemaker). Zet verandering bovenaan de agenda in elke vergadering op maandagochtend. Het is een eerste kleine stap om verandering in gang te zetten.

Blok 3 Impact leadership

Hoe vergroot je jouw impact als leider? En hoe help je mensen groeien en uitblinken als professional en persoon? Zo doe je dat.

⚡Tim Ferriss (bestsellerauteur van ‘the 4 hour workweek’). Vind een manier om nee te zeggen. Na verloop van tijd wordt het dan makkelijker om impopulaire beslissingen voor de lange termijn te nemen, in plaats van op de korte termijn aardig gevonden te worden.

⚡Maryna Saprykina (Oekraïense CEO). Oekraïense lessen: veerkrachtige bedrijven overleven. Dus zorg voor een veerkrachtstrategie. Zelfs in rustige tijden of als je leeft in een relatief rustige omgeving.

⚡Typhoon (poëtische verhalenverteller). Sociale impact en eigenaarschap beginnen met luisteren. Probeer niet om de perfecte antwoorden te vinden, maar probeer de juiste vragen te stellen. Luister gewoon naar elkaar.

Door: Team DenkProducties  -   - 

Lees ook