Dit is de verhaallijn van: Future Focused Leadership

Dit is de verhaallijn van: Future Focused Leadership

Als samensteller van een seminar ben je de componist van een verhaal. Je hebt een set geweldige karakters (de sprekers) en die ga je bij elkaar voegen tot één geheel. Elke spreker moet de juiste rol krijgen. Om zo gezamenlijk een waanzinnig leerzaam en inspirerend seminar te maken. Met samenhang, met structuur en met een berg aan concrete learnings en takeaways.

Zeker bij een seminar als Future Focused Leadership, met zo’n rijke, bonte mix aan sprekers, is het verbindende verhaal extra belangrijk. Het bepaalt voor een groot deel de impact van het programma.

In dit artikel leg ik dat verhaal aan je uit. Met de rol van elke spreker daarin. Zodat je precies weet wat je kunt verwachten en leren. Handig!

De structuur: thema’s en blokken

Doel van dit seminar is om je in één dag concrete inzichten te geven om jouw team of organisatie (nog meer) toekomst klaar te maken. Om mooiere, slimmere organisaties te bouwen met magnifieke leiders. Die de wereld van hun klanten en medewerkers beter maken.

De lat ligt hoog. Maar met deze sprekers kan het!

DRIE THEMA'S

Om toekomstklaar te worden, wil je concreet aan de slag met 3 thema’s:

 • Digitalisering: elke organisatie wordt digitaal. In het contact met klanten, in interne processen. Overal biedt digitalisering kansen. Waar ze liggen, hoor je hier.
 • Duurzaamheid: we hebben pas een toekomst als we goed zorgen voor onze planeet en toekomstige generaties. Hoe draag jij daar als leider aan bij?
 • Diversiteit: in een pluriforme samenleving horen organisaties met grote diversiteit. Hoe bereik je dat en wat vraagt het van jou als leider?

Deze drie thema’s krijgen veel aandacht op 19 september. Je leert op elk terrein weer flink wat bij.

DRIE BLOKKEN

Een goed seminar heeft een heldere structuur. Ook hier bouwen we het programma logisch op. In drie blokken. Volledig in lijn met de drie woorden uit de titel:

 1. Future: we starten vanuit de helicopter. Welke belangrijke grote ontwikkelingen bepalen de toekomst van jouw organisatie? Wat speelt er onder de oppervlakte waar je nu al iets mee moet of kunt?
 2. Focus: we zoomen in op je team of organisatie. Hoe vertaal je ontwikkelingen in digitalisering, duurzaamheid en diversiteit naar je eigen team? Hoe vergroot je de kans dat je team hier echt mee aan de slag gaat?
 3. Leadership: als leider heb je een cruciale rol in dit proces. Hoe word je de leider van deze verandering en neem je anderen hierin mee?

Dus we gaan van algemeen (#1 future) -> team (#2 focus) -> jou (#3 leadership)

Hoe werkt dat per blok?

We gaan even als Japanse toerist door de drie blokken heen. Snelle rondleiding!

FUTURE

In het blok Future kijken we naar de toekomst van werk. Er komen drie sprekers aan het woord:

 • Deborah Nas (NL) geeft je een kijkje door het sleutelgat van digitalisering. Wat staat ons te wachten? Welke nieuwste ontwikkelingen staan op punt van doorbreken? Deborah praat je bij.
 • Boyan Slat (NL) deelt zijn lessen van The Ocean Cleanup. Hoe kun je als ondernemer een bijdrage leveren aan een de toekomst van de aarde? Welke obstakels kom je tegen en hoe overwin je ze?
 • Yuval Noah Harari (ISR) kijkt vooruit naar de ‘workforce of the future’. Wat betekent vergaande digitalisering voor de manier waarop we werken en waarde toevoegen? Hoe verandert werk eigenlijk en wat betekent dat voor jouw organisatie?

FOCUS

In het blok Focus leer je wat er nodig is om trends in de maatschappij te vertalen naar concrete uitdagingen in je eigen team of organisatie:

 • Amy Edmondson (USA) is topexpert in psychologische veiligheid. Onderzoek toont aan dat toekomstgerichte bedrijven niet zonder psychologisch veilige teams kunnen. Meer innovatie, betere prestaties én een fijner werkklimaat. Hoe bouw je zo’n onbevreesd en psychologisch veilig team?
 • Alexander Osterwalder (ZWI) laat ons zien hoe je een ecosysteem bouwt waar innovatie optimaal kan plaatsvinden. Hoe zorg je dat mensen hun ideeën kunnen inbrengen en ontwikkelen? Welke tools helpen daarbij? Wat moet je daarvoor organiseren?
 • Jimmy Nelson (NL) gaat je betoveren over cultuur en communicatie. Hoe leg je verbinding met anderen, zelfs als je ‘een andere taal spreekt?’. Een verrassend verhaal uit bijzondere hoek.

LEADERSHIP

In het blok Leadership kijken we naar het individu. Wat moet je als leider doen om je organisatie mee te nemen in een verandering en naar optimale prestaties?

 • Usain Bolt (JAM) deelt zijn lessen over peak performance en talentontwikkeling. Hoe haal je echt het beste uit jezelf en wat is de rol van een leider/coach daarbij? Hoe vind je jezelf opnieuw uit en word je daadwerkelijk toekomstproof?
 • Dewi Van De Vyver (BE) vertelt je hoe je als leider door starre systemen heenbreekt. Hoe los je ‘wicked’ systeemproblemen op en breng je échte verandering te weeg?
 • Roebyem Anders (NL) gaat nog een stapje verder. Ze laat zien hoe je met ongekende durf, charme en doorzettingsvermogen veel meer voor elkaar krijgt dan je ooit voor mogelijk hield. Een revolutie starten? Dat kun je gewoon.
 • Duncan Wardle (USA) is onze Grande Finale. Hij laat zien hoe hij als leider bij Disney en Pixar het innovatieve en vernieuwende vermogen van zijn teams (enorm) vergrootte. Dat kan met een slimme toolkit, waarvan Duncan een paar gereedschappen met je deelt.

Jouw takeways

Aan het eind van dit seminar heb jij een veel beter beeld van wat de nabije toekomst ons gaat brengen, hoe je dit in je team verankert en wat je persoonlijke rol als leider is. Je krijgt:

 • Inzicht: concrete ideeën waarvan je denkt: had ik dat maar eerder gehoord;
 • Inspiratie: zin om met de ideeën aan de slag te gaan omdat je weet: dit gaat werken;
 • Vertrouwen: dat jij en je team dit ook echt kunnen: wir schaffen dass.

Daarnaast zorgen we ervoor dat je minimaal 5 nieuwe mensen ontmoet. Een waardevolle uitbreiding van je netwerk met gelijkgestemden. Daar haal je zoveel extra waarde uit!

 

Helaas

Het seminar Future Focused Leadership is al geweest en inschrijven is niet meer mogelijk MAAR we hebben een heel mooi alternatief! Future Focused Leadership was de eerste editie van Amsterdam Business Forum en de tweede editie staat nu gepland. Met als eerste bevestigde sprekers: Erin Meyer & Tim Ferriss

Door: Hans Janssen  -   - 

Lees ook