Erik Peekel over Forward Thinking Leadership

Erik Peekel over Forward Thinking Leadership

Op 28 september is President Barack Obama ‘man of the hour’ tijdens het seminar Forward Thinking Leadership. Verschillende experts kijken – samen met ons – reikhalzend uit naar die dag. Erik Peekel presenteert congressen, seminars en leidt superbrainstorms. Hoe inspirerend zijn de speeches van Obama voor zijn eigen werk?

‘In mijn werk gaat het om een boodschap uitdragen van mezelf of van een ander. Ik ben daarbij constant bezig met het vinden van de juiste technieken om letterlijk tot de verbeelding te spreken. Dat is een van de technieken die Obama tot in de puntjes beheerst. Hij praat in beelden, je ziet het helemaal voor je en het is zo ontzettend gaaf wat hij daarmee voor elkaar krijgt. Zijn toespraken zijn erg inspirerend door het gevoel wat hij erin legt. Het is ontzettend gaaf om dat een keer in het echt mee te maken!’

‘Ik wil de Obama van de dag zijn’
‘In mijn werk introduceer ik allerlei onderwerpen die op de agenda staan, ik geef mensen het woord en haal input uit de zaal. Ik wil de Obama van de dag zijn: door mensen in beweging te krijgen en helpen los te komen uit geijkte patronen. Waardoor ze nieuwe kansen zien om verder te komen. Ik wil het voor elkaar krijgen dat mensen zich verbonden voelen met een doel wat je neerzet. Gegrepen worden door een verhaal waar ze zelf aan bijdragen. Ik leid superbrainstorms met jonge mensen die een leiderschapspositie ambiëren. Daarbij stel ik vaak de vraag wie voor hen inspirerende leiders zijn. Richard Branson en Elon Musk zijn namen die je vaak hoort, maar ook Obama wordt als inspirerend voorbeeld genoemd. Het argument wat ik altijd hoor voor deze keuze: een goede leider geeft mensen hoop en zorgt ervoor dat iedereen mogelijkheden ziet. Als ik Obama één vraag mocht stellen zou ik hem vragen waar hij zijn talent nu voor in gaat zetten. We will see what the future holds!’

President Obama was special guest tijdens het seminar ‘Forward Thinking Leadership’ op 28 september 2018. Benieuwd naar de hoogtepunten van deze dag? Bekijk ze hier.

Door: Team DenkProducties  -   - 

Dit is ook leuk