Thuiswerkseminar #2: Jitske Kramer over Leiderschap in Crisistijd

Thuiswerkseminar #2: Jitske Kramer over Leiderschap in Crisistijd

Vandaag gaat het Thuiswerkseminar over: leiderschap in crisistijd. En de lessen die we hierover kunnen leren uit een bijzondere discipline: de corporate antropologie.

Of het toeval is of synchroniciteit … dat weet ik niet, maar DenkProducties is deze week sponsor van de BNR's Big Five - Week van het Leiderschap, die prompt is omgedoopt tot 'leiderschap in crisistijd'. Deze week komen 5 vermaarde denkers naar de BNR studio om te praten over leiderschap: wat vraagt deze tijd van leiders en ondernemers? Hoe kun je juist handelen zonder precies te weten wat je moet doen? Wat is wijsheid? En hoe versterk je je eigen wijsheid?

Jitske Kramer: Leiderschap in tijden van crisis
Vanochtend was de eerste gast in de BNR studio: Jitske Kramer. Zij is corporate antropoloog en leiderschapstrainer en geeft in deze aflevering kraakheldere antwoorden op de vragen die NU spelen:

  • Welk type leiderschap is nodig om paniek en chaos in goede banen te leiden?
  • Doet Rutte dat goed in deze Corona-crisis? En CEO's van grote organisaties?
  • En hoe leidt jij jouw mensen zo goed mogelijk door tijden van crisis en verandering?

Luister hieronder de kakelverse BNR-uitzending met Jitske Kramer over leiderschap in crisistijd. Vol wijsheid voor leiders!

Twijfelen: wel of niet goed in tijden van Crisis?

De meesten van ons vinden het maar een naar gevoel, twijfel. We willen liever alles zeker weten en daadkrachtig knopen doorhakken. Maar Jitske stipte het al even aan in de uitzending bij BNR: in tijden van crisis moet er juist ruimte zijn voor twijfel. Niemand heeft alle wijsheid in pacht. En wanneer we durven twijfelen, kunnen we alle geluiden horen en worden we samen wijzer. Zonder twijfel, geen wijsheid.

In dit boeiende artikel van Jitske lees je er alles over. Aarzel niet om te twijfelen!

Hoe bouw je een sterk team in tijden van crisis?

Afgelopen november stond Jitske op het podium tijdens ons leiderschapsseminar Purpose Driven Leadership met Simon Sinek. Daar deelde ze haar visie op diversiteit, inclusie en samenwerken. Deze kennis is van groot belang om een sterke tribe te bouwen van je team. En in tijden van crisis is dat nóg belangrijker. Samen sta je sterk. Je kunt nu de integrale video van haar keynote terugkijken. Doe er je voordeel mee!

 

Misschien vind je dit ook interessant