Thuiswerkseminar #3: Simon Sinek geeft raad

Thuiswerkseminar #3: Simon Sinek geeft raad

In deel 3 van de #thuiswerkseminars van DenkProducties: drie lessen van Simon Sinek. Opgenomen met 5 camera’s tijdens zijn optreden bij ons seminar Purpose Driven Leadership in november vorig jaar.

Sinek is fenomenaal spreker, maar is eigenlijk nóg beter als ‘stand-up raadgever’. Hij gaat dan op de rand van het podium staan en geeft ter plekke messcherp antwoord op vragen uit de zaal. Simon Sinek in bloedvorm. En fantastisch in beeld gebracht op zijn seminar bij DenkProducties. Doe er je voordeel mee!

Les 1: Hoe krijg je cultuurverandering voor elkaar?

De grootste fout die je kunt maken bij het starten van een culturele transformatie binnen je organisatie? ‘Treating it like a marketing campaign’, zegt Simon Sinek. Hoe moet het dan wel? In deze video legt Sinek uit welk model je kan gebruiken om grote veranderingen te creëren door klein te beginnen. 

 

Les 2: Hoe vang je de ‘purpose’ van een organisatie in een kengetal?

Het is prachtig om als organisatie puur te focussen op het grotere doel, je ‘purpose’ en je ‘why’, maar je wil resultaten en succes ook meetbaar maken. Hoe vang je je purpose in kengetallen? Waar moet je dan op sturen? 'Organizations that prioritize purpose before the metrics will, over time, demonstrate better metrics’, zegt Sinek. Kijk het hele antwoord in deze video:

 

Les 3: Wat gebeurt als Generation Z het voor het zeggen krijgt in bedrijven?

De nieuwe generatie, generation Z, is een generatie van activisten. Ze roepen niet alleen, ze dóen ook echt. Er is actie. Denk aan Greta Thunberg en de klimaatstakingen door scholieren. Dat is de actie en energie die je nodig hebt in je organisatie. Sinek vertelt in onderstaande video hoe hij het leiderschap van de verschillende generaties ziet.

 

Meer zien? De volledige keynote van Simon Sinek staat nu openbaar

Voorafgaand aan de Q&A met Nadia Moussaid gaf Simon Sinek een unieke presentatie tijdens Purpose Driven Leadership over The Infinite Game in organisaties. 40 minuten vol leerzame inzichten en geweldige anekdotes. De integrale video van zijn optreden hebben we nu openbaar gezet, zodat zijn kennis voor iedereen toegankelijk is. Veel kijkplezier!

Verder met thuis leren