Jimmy Nelson

Jimmy Nelson

Jimmy Nelson wijdt zijn hele leven aan het fotograferen van inheemse culturen. Dit resulteerde in de creatie van het kunstboek dat Before They Pass Away (2013). Van dit boek zijn meer dan 250.000 exemplaren verkocht. Voor zijn boek Hommage to Humanity (2018) bezocht hij nog eens 34 unieke inheemse culturen over de hele wereld. Jimmy documenteert zijn subjecten op een romantische en gestileerde manier, plaatst ze op een voetstuk en plaatst ze daarmee op het hoogst mogelijke platform van respect.

 

De kunst van verbinding en communicatie

Jimmy investeert dagen, zelfs weken in het creëren van wederzijds vertrouwen waardoor beide partijen echt met elkaar in contact kunnen komen. Dit bereikt hij door grenzeloze nieuwsgierigheid en aanbidding. Omdat er geen gemeenschappelijke taal is, communiceert Jimmy Nelson door zijn emoties lichamelijk te uiten. Zodra de scène is ingesteld en de verbindingen zijn gemaakt, worden de mensen verzameld en gefotografeerd, badend in een warme gloed van trots.

 

Anders kijken naar mensen, verandert mensen

Jimmy Nelson is ervan overtuigd dat als je de manier waarop je naar mensen kijkt verandert, de mensen naar wie je kijkt veranderen. Als die verandering krachtig genoeg is, zal het momentum krijgen om de hele mensheid te beïnvloeden - een boodschap die hij vandaag uitdraagt ​​​​door middel van lezingen op internationale conferenties en (museum)tentoonstellingen. Met de werkzaamheden van zijn kunstprojecten werd de Jimmy Nelson Foundation opgericht met de missie om de waardevolle wijsheid van 's werelds laatste inheemse culturen te beschermen en te delen.

 

Amsterdam Business Forum 2022

Tijdens het Amsterdam Business Forum 2022 was Jimmy Nelson een van de sprekers. Hij sprak over: 

- De manier waarop je naar mensen kijkt, zal mensen veranderen

- De fijne kunst van communicatie

- Het creëren van diepe verbindingen kost alleen tijd en echte aandacht

In dit blog item lees je een paar tips uit zijn presentatie over:  'The art of connection'

Naar het blog >