Martijn Verspeek

Martijn Verspeek

Martijn Verspeek is één van de meest bijzondere en kleurrkijke ondernemers van ons land. Hij nam het bedrijf van zijn vader over en besloot: ik ga het helemaal anders doen. Ik ga een bedrijf bouwen rond 'fans':

* ik wil geen klanten, ik wil alleen maar fans
* ik wil geen medewerkers, maar alleen maar fans

Wat maakt het verhaal van Martijn zo bijzonder? Dat is de branche waarin hij werkt. Hij leidt een installatiebedrijf. Voor verwarmingsketels, warmtepompen etc. Dat is nou niet meteen een branche waarvan je denkt : wow hier kun je makkelijk een onderscheidend vermogen bouwen. 

Maar Martijn ging ervoor en kreeg het voor elkaar. Hij startte met een aantal slimme ideeën die opvielen bij klanten. Zijn bedrijf verraste met excellente service, supervriendelijk personeel en een verrassing op z'n tijd. Met één doel: geen klanten maar fans.

Ook bij het werven en aannemen van nieuwe mensen is Martijn radicaal en vernieuwend. Zijn idee: je wil bij mijn bedrijf werken omdat je dat écht wil, omdat je fan bent. Niet omdat je meer verdient dan bij de buren. Dus krijg je bij Verspeek pas 48 uur voordat je begint, te horen wat je verdient. En niet eerder. Terwijl je wel al je andere baan hebt opgezegd. Dat filtert volgens Verspeek de mensen die écht intrinsiek voor je willen werken. En in een sector met veel personeelskrapte, heeft Verspeek een wachtlijst.

Martijn Verspeek is het schoolvoorbeeld van hoe je een strategie (die toch vaak abstract is) vertaalt naar superconcrete acties en die waanzinnig consequent doorvoert. 

 

"Ik vind dat perfectie de standaard hoort te zijn. Dat vergroot niet alleen het geluk van de klant, maar zeker ook dat van de medewerker"

Martijn Verspeek, eigenaar Verspeek Installaties