Simon Sinek.

Simon Sinek.

Auteur, TED talk boegbeeld, leiderschapsgoeroe

Simon Sinek (1973) is één van de belangrijkste leiderschapsdenkers van onze tijd. Hij studeerde af als cultureel antropoloog en startte daarna nog een opleiding rechten, maar besloot al snel de reclamewereld in te duiken. In Amerika werkte hij o.a. Ogilvy & Mather en richtte in 2002 zijn eigen bedrijf Sinek Partners op. Hij kreeg al vrij snel door dat ‘Why?’ het missende puzzelstukje is in veel bedrijven.

Start with why
Hij schreef hierover het boek Start with why, dat binnen no-time een wereldwijde bestseller werd. In zijn boek omschrijft hij een eenvoudig maar krachtig model om te komen tot inspirerend leiderschap. Het begint met een ‘gouden cirkel’ en de vraag 'Why?'. Naast Start with why bestseller schreef hij nog vier boeken die allemaal grote successen behaalden.

Miljoenen keren bekeken
In 2009 trok hij wereldwijde aandacht met zijn talk over leiderschap op TED.com. Die werd meer dan 45 miljoen keer bekeken en belandde in de top 3 meest bekeken TED talks aller tijden. In 2016 ging opnieuw een van zijn video's viral: 'Millennials at the workplace'. Deze video over leidinggeven aan millennials werd meer dan 200 miljoen keer bekeken. 

Purpose Driven Leadership
Simon Sinek was op 4 november in Nederland voor het seminar Purpose Driven Leadership bij DenkProducties. Bekijk hier de blog over de 10 beste inzichten van deze dag.