Usain Bolt

Usain Bolt

Hij is ongetwijfeld de meest begaafde atleet die de wereld ooit heeft gezien. Usain St Leo Bolt schreef geschiedenis op de Olympische Spelen van 2016 in Rio toen hij de 'Triple Triple' behaalde, drie gouden medailles op drie opeenvolgende Olympische Spelen.

 

Triple Triple: 2008 & 2012 & 2016

Usains reis naar wereldwijde roem begon op de Olympische Spelen van 2008 in Peking, waar hij de 100m, 200m én 4x100m won, allemaal in wereldrecordtijden. Op de Olympische Spelen van 2012 in Londen herhaalde hij deze topprestatie met wederom drie gouden medailles in dezelfde disciplines. Hiermee vestigde hij zijn naam als ‘Fastest Man on the Planet’. Een dag voor zijn 30e verjaardag voltooide hij dezelfde triple op de Olympische Spelen van 2016 in Rio, waarmee hij een status als legende verwierf in de wereldsport.

 

Nog steeds 3 keer wereldrecordhouder

Naast zijn negen gouden medailles op de Olympische Spelen won Usain elf WK-titels. Zijn prestaties als sprinter hebben hem de bijnaam "Lightning Bolt" opgeleverd. Usain heeft momenteel -nog steeds!- de wereldrecords op de 100m, 200m en 4x100m met tijden van 9,58 sec, 19,19 sec en 36,84 sec.

 

Nieuwe doelen, nieuwe carrières

  • Na het beëindigen van zijn atletiekcarrière stelde Usain Bolt zichzelf een nieuw doel: profvoetballer worden. Hij werd spits van de Central Coast Marines en scoorde twee doelpunten in zijn debuutwedstrijd.
  • Usain Bolt was in 2018 medeoprichter van het elektrische scooterbedrijf Bolt Mobility. Bolt richtte het micromobiliteitsbedrijf op, dat elektrische scooters levert aan grote steden.
  • In juli 2019 maakte Bolt zijn debuut als producer van dancehall-muziek met de release van de 'Olympe Rosé riddim' met 5 nummers. Begin januari 2021 bracht Bolt samen met zijn jeugdvriend en manager Nugent 'NJ' Walker een single uit met de titel 'Living the Dream'.
  • Met zijn Usain Bolt Foundation richt hij zich op de ontwikkeling van kinderen door middel van cultuur en onderwijs.

 

Amsterdam business forum 2022

Tijdens het Amsterdam Business Forum 2022 was Usain Bolt een van de sprekers. Hij sprak over: 

  • Peak performance: hoe presteer je op je allerbest op het juiste moment?
  • Talentontwikkeling: iedereen is getalenteerd, hoe ontdek en groei je talenten?
  • Zelfvernieuwing: hoe vind je jezelf opnieuw uit?

In dit blog item lees je een paar tips uit zijn presentatie over: 'Peak performance and developing new talent'.

Naar het blog >

 

De komst van Usain Bolt naar Amsterdam is mogelijk gemaak door onze partner Allianz Direct.