3 tips van Amy Emondson: Psychologische Veiligheid

3 tips van Amy Emondson: Psychologische Veiligheid

Psychologische Veiligheid in teams staat op de agenda van elk leiderschapsteam (en als het er niet op staat, dan hoort het erop). Hoe maak je een team zo psychologisch veilig dat mensen zich écht durven uit te spreken? Als ze twijfels hebben, fouten hebben gemaakt of iets gevoeligs ter sprake willen brengen? 

Amy Edmondson = Psychologische Veiligheid

Harvard professor Amy Edmondson is de nummer 1 specialist ter wereld op het gebied van psychologische veiligheid. Ze doet er fundamenteel onderzoek naar én adviseert organisaties om psychologische veiligheid in de dagelijkse praktijk toe te passen. 

Een betere expert is er niet. 

3 video's van Amy Edmondson

In 2021 gaf Amy Edmondson speciaal voor DenkProducties een digitale masterclass over Psychologische Veiligheid. Deze 3 video's komen uit die masterclass en geven je slimme antwoorden op goede vragen rond dit onderwerp.

Video 1: Wat levert Psychologische Veiligheid je op?

Edmondson beantwoordt deze vraag aan de hand van de beroemdste case-study over dit onderwerp: Google Aristotle. Door het onderzoek van Google werd onomstotelijk aangetoond wat de waarde van psychologisch veilige teams is voor een organisatie: Video 2: Wat is Psychologische veiligheid NIET?

In deze video neemt Edmondson een belangrijk misverstand rond Psychologische Veiligheid weg. Een belangrijke tweede kant van dezelfde medaille:

 

Video 3: Goede leiders stellen betere vragen

Als leider heb je een cruciale rol bij het stimuleren van psychologische veiligheid. Jouw gedrag is het voorbeeldgedrag. Wat kun je concreet doen? Andere, slimmere en betere vragen stellen! Hier legt Amy Edmondson het uit:Wil je meer leren van Amy Edmondson in deze blog zetten we 2 must listen podcast op een rij. 

Ja, ik wil die podcasts luisteren >

Andere tips