Slimme hypnose-zinnetjes tijdens een vergadering of presentatie

Slimme hypnose-zinnetjes tijdens een vergadering of presentatie

Stel: je krijgt het blokje zendtijd in een vergadering. Of je mag een presentatie geven aan klanten of collega’s’. Dat zijn cruciale momenten: alle ogen zijn op jou gericht. En je wil maximaal indruk maken. Mensen moeten aan je lippen hangen en geen tijd krijgen om af te dwalen.

De vraag is: hoe doe je dat? Hoe zorg je dat mensen aan niets anders denken dan aan wat jij te melden hebt? En meegaan in de lijn die jij hebt uitgestippeld?

Hypnosetechnieken die overal werken

Remco Claassen heeft een paar technieken uit wel zeer onverwachte hoek: de hypnose. ‘Huh … hypnose?’ denk je waarschijnlijk. Maar denk even mee: hypnose is niets meer of minder dan het stevig beïnvloeden van de gedachten van de ander. En dat wil je eigenlijk ook.

Remco maakt hypnosetechnieken vrij van alle wollige chakra aura’s en superpraktisch toepasbaar voor iedereen die beter wil overtuigen en presenteren.

Kijk even mee naar dit interview in de serie Doordenkers bij RTL-Z:

Twee toepassingen

Remco heeft het over twee toepassingen:

  1. De subtiele instructie: stuur de manier waarin mensen nadenken over wat je net verteld hebt. ‘Ga eens in gedachte naar een manier waarop je dit kunt gebruiken’. ‘Denk eens na over de mogelijkheden die dit biedt bij een klant’. Hiermee stuur je het brein van je toehoorder: die gaat letterlijk ‘aan’ over het toepassen van wat je net vertelde.
  2. De pre-pumper: enorm krachtig! Korte zinnetjes die het brein van je toehoorder op het puntje van de stoel zetten. Waardoor je volgende boodschap nóg sterker binnenkomt. ‘Ik mag het eigenlijk nog niet vertellen, maar …’ ‘De crux zit hem in het volgende …’. En de meest krachtige pre-pumper ooit: ‘van mij mag je alles van wat ik vertel direct vergeten, als dit maar onthoudt’.

In deze video's legt Remco het zelf nog even uit. 

Video over subtiele instructie:

  

Video over pre-pumpers

 

Dus als je de volgende keer het woord wil nemen in een vergadering of op een podium: vlecht deze hypnosezinnetjes door je verhaal heen. En mensen luisteren ademloos naar wat je te vertellen hebt.

Deze tips komen uit het seminar Verbaal Meesterschap van Remco Claassen. Al jaren het best beoordeeld programma van DenkProducties. Kijk hier voor de volgende editie van Verbaal Meesterschap. En leer tientallen technieken om (veel) meer indruk te maken.

Naar het seminar

Bekijk ook