DenkTank #12: Margriet Sitskoorn: breinkunde voor professionals

DenkTank #12: Margriet Sitskoorn: breinkunde voor professionals

Prof. dr. Margriet Sitskoorn is de bekendste breindeskundige van Nederland. Ze weet alles over de werking van het brein. In deze podcast krijg je een stoomcursus breinkunde. Heel praktisch en vol tips en adviezen:

  • Welke vaardigheden moet je ontwikkelen om je hersenen te verbeteren?
  • Hoe werkt slowthinking en wat is het effect op je brein?
  • Drukte-makers: wat is het effect van drukte, stress én je smartphone op je productiviteit?

We spraken Margriet in de pauze van het seminar Nooit meer de druk, waar ze net een uur college gaf. Ze praat Remy Gieling en Hans Janssen bij op de werking van de hersenen en de manier waarop je je breinconditie verbetert. Handig!  

Of luister via Spotify, Apple podcasts of Google podcats.

Over Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn is neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Zij is wellicht de bekendste breindeskundige van Nederland. Haar bekendheid dankt ze aan bestsellers zoals 'Het maakbare brein' en haar vele tv-optredens in populair-wetenschappelijke programma's. In haar nieuwste boek ‘IK2’ ontdek je hoe je het volledige potentieel uit jezelf kunt halen.

Onderzoek naar manipulatie
Sitskoorn verricht onderzoek naar de relatie tussen hersenen en gedrag. Zij houdt zich vooral bezig met de vraag hoe we onze hersenen kunnen ontwikkelen door ons gedrag en onze omgeving te veranderen. Margriet Sitskoorn heeft veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar manipulatie. Zij stelt dat beïnvloeding van anderen de kern is van al onze sociale interacties. Het gebeurt op je werk, thuis en in de supermarkt. Eigenlijk overal en door iedereen.

Inzetten van wetenschappelijke kennis
Bewust en onbewust zetten we ons hele hebben en houden in om de ander te beïnvloeden. Ze laat zien hoe je op een positieve manier wetenschappelijke kennis kunt inzetten om je doelen te bereiken, gelukkiger te leven en zelfs hoe je op eenvoudige wijze pijnbeleving kan verminderen.

Over DenkTank, de podcast van DenkProducties

Een podcast voor leiders en professionals die nóg beter willen worden in hun werk. In DenkTank halen we nationale en internationale denkers voor de microfoon en vragen hen naar hun allerbeste tips. Je hoort slimme inzichten over leiderschap, beïnvloeding en persoonlijke productiviteit, rechtstreeks van de bron. Soms in onze studio, maar ook live vanaf de seminars van DenkProducties. Een ideale podcast voor professionals die denken dat ze nóg beter kunnen.

Bekijk alle afleveringen van DenkTank

Misschien vind je dit ook interessant