2 fantastische productiviteitstips die meteen effect hebben

2 fantastische productiviteitstips die meteen effect hebben

Hoe zorg je voor meer rust in je hoofd, meer grip op je werk en een betere focus? Een paar handige en superpraktische tips helpen. En ze helpen meteen. Ze zijn niet moeilijk en zorgen voor direct resultaat.

Iedereen is druk. De hele dag. Elke dag. Daardoor worden we minder productief, leveren minder goed werk af en voelen ons minder prettig. Dat is niet handig! Gelukkig hebben bestseller auteurs Mark Tigchelaar (boek: Focus AAN/UIT – 50 duizend exemplaren) en Rick Pastoor (Boek: Grip – 60 duizend exemplaren) tips voor je. Concrete adviezen om meer grip te krijgen op je werk, met meer focus te kunnen werken. En uiteindelijk productiever, beter en lekkerder te werken. Heerlijk.

De tips vind je hier, in twee korte video’s. Je best bestede minuten van de dag!

Tip 1: Als je wisselt, ben je af (Mark Tigchelaar)

Zit je net even lekker in de flow, komt er een appje binnen. Toch even kijken. En daarnaa ‘eeeeh waar was ik ook alweer mee bezig?’

Afgeleid worden in je werk is funest voor je productiviteit en kwaliteit. Het gebeurt bijna automatisch en vaker dan je denkt. Maar weet je ook wat de impact is van afleiding? Wist je dat dit wisselen van taken je 10 IQ punten kost? Elke keer? Dat effect is hetzelfde als een hele nacht niet slapen.

Mark Tigchelaar heeft een heel makkelijk te onthouden stelregel: ‘Als je wisselt, ben je af’. Hoe werkt die? Kijk hier:Tip 2: Maak je agenda HEILIG (Rick Pastoor)

Bevat je to-do-lijst méér taken dan je kunt afkrijgen op een dag? Dan klopt er iets niet. Dan is die lijst een weergave van je chronische tijdgebrek. Een to-do lijst is een prachtige parkeerplaats van alle taken die anders in je hoofd blijven zitten, maar het is geen goed middel om je tijd te managen.

Rick Pastoor van het boek Grip heeft een ijzeren wet: verklaar je agenda heilig. Zet ALLES wat je wil doen echt in je agenda:

  • Mails beantwoorden -> agenda!
  • Voorbereidingstijd -> agenda!
  • Reistijd- > Agenda!

Waarom? Anders dan je to do lijst is je agenda wél ‘eindig’. En stelt je in staat om veel beter een realistische planning te maken.

Je agenda heilig verklaren is tip 1 uit een serie van 5 tips van Rick Pastoor. Je ziet alle tips hier:Meer tips?

  1. Luister Denktank de podcast van DenkProducties, live vanaf de seminars
  2. Check de DenkProducties blog voor de highlights uit onze seminars
  3. Kijk rond in onze videobibliotheek met tips van de beste leiderschapsdenkers

Lees ook