Wat niet veel mensen weten over Usain Bolt

Wat niet veel mensen weten over Usain Bolt

Usain Bolt is een levende legende. Iedereen herinnert zich nog met hoeveel overmacht hij zijn tegenstanders het nakijken gaf in de legendarische finales op de 100 en 200 meter. Hij hield even in … keek even om … en hield nog een indrukwekkende voorsprong over. Dat is Usain Bolt.

Wat niet veel mensen weten over Usain Bolt:

#1: Nog steeds wereldrecordhouder op 3 afstanden

Usain Bolt is de enige sporter ooit die de Triple Triple won: 3 keer goud op 3 opeenvolgende Olympische spelen op dezelfde discipline. Bolt deed dat ook nog eens op het koningsnummer: de 100 meter sprint. Maar ook op de 200 meter én op de 4*100 meter won Bolt op drie opeenvolgende Spelen de gouden plak.

Niemand die dat ooit evenaarde.

Wat niet veel mensen weten: Bolt is op dit moment nog steeds wereldrecordhouder op deze 3 afstanden: de 100, 200 en 4*100 meter. Niemand kan tippen aan de tijden van Bolt. Ook na vele jaren niet.

Bekijk hier de hoogtepunten van Usain Bolt

 

#2: Bolt vindt zichzelf opnieuw uit

Sommige sporters vallen in een zwart gat na het einde van hun carrière. Zo niet: Usain Bolt. Hij is niet te beroerd om een nieuwe uitdaging aan te gaan en weer helemaal opnieuw te beginnen. Bolt vindt zichzelf opnieuw uit:

  • Hij had een korte carrière als profvoetballer in Australië
  • Maakt momenteel furore als DJ

#3: veelzijdig ondernemer 

Usain Bolt is ook als ondernemer zeer snel en veelzijdig. Hij is mede-oprichter van Bolt Mobility (e-scooters en electrische deelauto's) en richtte eerder dit jaar een nieuw e-sports bedrijf op: WYLDE

Wil je meer weten van Usain Bolt?  Tijdens het Amsterdam Business Forum 2022 stond Usain Bolt op het podium. In dit blog lees je de 3 leiderschapslessen die hij deelde. 

Lees de 3 leiderschapslessen van Usain

Meer lezen