5 dingen die je moet weten van Eric van 't Zelfde

5 dingen die je moet weten van Eric van 't Zelfde

Eric van ’t Zelfde is op z’n best in netelige situaties. Stroeve teams, lastige ‘klanten’ (leerlingen) en grote uitdagingen. Dan gaat Eric aan. En hoe. Hoe laat je een team boven zichzelf uitstijgen? En doelen bereiken die geen van de teamleden voor mogelijk hield? Je leest het in deze blog.

5 dingen die je moet weten over Eric van ’t Zelfde

  1. Eric is misschien wel de beroemdse schooldirecteur van Nederland. Hij transformeerde zijn Rotterdamse achterstandsschool, het Hugo de Groot, in 5 jaar van één van de slechtste naar één van de beste scholen van Nederland.

  2. Maar dat ging niet zonder slag of stoot: bewakingscamera's in zijn kantoor, een met ducttape vastgeplakte hamer onder zijn bureau, een leerlinge die door de rector bevrijd werd uit de handen van loverboys en diverse rechtszaken. Eric had het ervoor over.

  3. Eric schreef een boek over zijn tijd in Rotterdam: de Superschool. Dat boek is inmiddels toe aan de 26ste druk. 

  4. Eric is al jaren schooldirecteur van het veelbesproken tv-programma Dreamschool.

  5. Afgelopen jaar won Eric de Spreker van het Jaar prijs van Assemblee.


TIP! Lezen: Leiderschap is IQ, EQ en ... Accu
Wil je meer lezen over Eric van't Zelfde? In dit artikel lees je over de bijzondere prestatie van Eric in Rotterdam. Je leest hoe hij kijkt naar leiderschap en hoe hij zijn leiderschap heeft ingezet om doelen te bereiken die niemand voor mogelijk hield!

Eric van ’t Zelfde live te zien? Dat kan! Hij spreekt op 11 februari 2025 bij het seminar Teamintelligentie Je krijgt hier de ‘best of’ inzichten van Jitske Kramer én het openhartige verhaal van Eric van ’t Zelfde. Van Eric leer je:

  • Hoe realiseer je een ingrijpende verandering in een team?
  • Hoe laat je een team doelen bereiken die geen van de teamleden voor mogelijk hield?
  • Wat dat vergt van jou als leider?

Klik hier voor meer informatie over het seminar Teamintelligentie.

Ja, ik wil meer weten over het seminar >>

 

Meer over Eric van ’t Zelfde

In 2009 werd Eric van 't Zelfde directeur van het Hugo de Groot, één van de slechtste scholen van Rotterdam. Met slechts 34 nieuwe leerlingen per jaar, dramatische examenresultaten, vermoeide docenten en een hoop criminaliteit.

Eric deelt veel inzichten over zijn periode in Rotterdam in de podcast ‘Crisis de Baas' van BNR.

 

Bekijk ook