Jitske Kramer

Jitske Kramer

Corporate antropoloog, auteur

Jitske Kramer is één van de revelaties van de afgelopen jaren. Iedereen heeft het over haar frisse ideeën over teamwork, cultuur en verbindend leiderschap. Haar boek 'Werk heeft het gebouw verlaten' stond (lang) op 1. Daarnaast kwam haar nieuwe boek 'Tricky Tijden' ook in de Managementboek top 3 te staan. Haar presentaties krijgen lyrische beoordelingen.

Frisse blik vanuit Corporate Antropologie
Jitske is corporate antropoloog. Vanuit dit bijzondere specialisme geeft ze een frisse en verrassend toepasbare blik op knellende punten in organisaties. Hoe smeed ik verbindingen in mijn team? Hoe geef ik de minderheid een stem? Hoe werken macht en conflict precies en wanneer zijn die juist even nodig? Hoe voer ik échte gesprekken voorbij targets, checklists en bullet points? 

Bestsellers en bekroonde boeken
Jitske is de auteur van diverse managementboeken, waaronder:

* The Corporate Tribe (Managementboek van het jaar 2016)
* Werk heeft het gebouw verlaten (Best verkochte Managementboek 2021)
* En nieuw in 2024: 'Tricky tijden' 

Wijsheid van over de hele wereld
Jitske Kramer reist de hele wereld over om te leren van stammen, leiders, verrassende vernieuwers en willekeurige voorbijgangers. Ze kijkt hierbij hoe deze stammen worden opgebouwd en hoe we de relaties kunnen versterken. Met deze kennis kunnen we onze manier van organiseren en samenwerken drastisch verbeteren.

Human Dimensions
Jitske is oprichter van HumanDimensions. Met HumanDimensions bekijkt ze bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? HumanDimensions brengt de culturele en antropologische kennis naar organisaties door middel van eye-opening keynotes, masterclasses en workshops. De inzichten verbeteren de kracht en resultaten van individuen en groepen.

"Een schot in de roos. Door de rake observaties van Jitske en haar praktische adviezen. Maar ook omdat zij haar lezers heeft betrokken bij het schrijfproces en ze uitgebreid aan het woord laat."

Ben Tiggelaar, schrijver en gedragswetenschapper