Denktank #7: LightYear disrupt de auto-industrie (ondernemersverhaal)

Denktank #7: LightYear disrupt de auto-industrie (ondernemersverhaal)

De jonge ondernemers van LightYear verrassen de conventionele auto-industrie met hun zonnegedreven LightYear One. Deze auto -gebouwd in Helmond- is opgenomen in de in de Time 100 uitvindingen van het jaar. En LightYear zelf is opgenomen in de lijst de Startups van het jaar van LinkedIn.

DenkTank Podcast met Lex Hoefsloot & Maijke Receveur van LightYear

Lex Hoefsloot (CEO) en Maijke Receveur (Head of Growth) delen hun bijzondere ondernemersverhaal. Hoe ze als studententeam van de TUDelft de Solar Challenge wonnen en van daaruit een serieuze autofabrikant worden. In Brabant.

  • Hoe ontwikkel je een idee om een zeer conventionele bedrijfstak te ‘disrupten’?
  • Hoe zorg je voor de groei van je bedrijf zonder de ondernemersgeest te verliezen?
  • Hoe geef je leiding aan een bedrijf dat zo snel groeit?

Maijke en Lex stonden op het podium van het seminar Purpose Driven Leadership van DenkProducties. In deze podcast hoor je fragmenten van het podium én een exclusief backstage interview met deze twee millennial ondernemers.

Of luister via Spotify, iTunes of Google Podcasts.

Over LightYear

Lightyear One is de eerste electrische auto die op zonnepanelen kan rijden voor een langere afstand. De LightYear One gaat tot wel 800 kilometer. Hij is ultra efficient en lichtgewicht. LightYear heeft al vele awards gewonnen en is in 2019 uitgeroepen tot beste startup van het jaar door LinkedIn.

Lees ook dit blog over de key learnings uit hun talk tijdens Purpose Driven Leadership.

Over DenkTank, de podcast van DenkProducties

Een podcast voor leiders en professionals die nóg beter willen worden in hun werk. In DenkTank halen we nationale en internationale denkers voor de microfoon en vragen hen naar hun allerbeste tips. Je hoort slimme inzichten over leiderschap, beïnvloeding en persoonlijke productiviteit, rechtstreeks van de bron. Soms in onze studio, maar ook live vanaf de seminars van DenkProducties. Een ideale podcast voor professionals die denken dat ze nóg beter kunnen.

Bekijk alle afleveringen van DenkTank

Lex Hoefsloot  -   - 

Misschien vind je dit ook interessant