Thuiswerkseminar #8: Omgaan met frustratie en conflict

Thuiswerkseminar #8: Omgaan met frustratie en conflict

We bevinden ons met z’n allen in crisis en dat heeft impact op iedereen. En hoewel er -gelukkig- een enorme saamhorigheid ontstaat, zijn er natuurlijk óók nog steeds discussies, conflicten en frustraties. Zowel thuis als in je werk.

In dit thuiswerkseminar zetten we daarom een aantal tips en gesprekstechnieken op een rijtje om met conflict en frustratie om te gaan. Werkt in real life én digitaal. Je krijgt de inzichten van twee fantastische docenten: Harvard Professor Daniel Shapiro en voormalig wereldkampioen debatteren Sharon Kroes.

Video: Hoe los je emotioneel beladen conflicten op?

1 minuut
Daniel Shapiro is professor aan de Harvard Business School en deed ruim 20 jaar onderzoek naar belangrijke factoren die ons belemmeren in emotioneel beladen conflicten. Eén van de belangrijkste factoren is je mindset. In deze video legt hij in 1 minuut uit hoe je een conflict compleet anders kunt benaderen.

 

Artikel: 5 frustrerende argumenten en hoe je erop reageert

2 minuten
Discussies en onenigheden lopen vaak spaak op 'drogredenen': redeneringen die aannemelijk lijken, maar eigenlijk helemaal niet kloppen. Hoe reageer je daarop? Sharon Kroes weet als geen ander hoe je frustrerende argumenten pareert. In dit artikel zet hij 5 veel voorkomende argumenten op een rijtje mét gepaste reactie.

 

Video: Hoe stuur je een discussie?

4 minuten
Discussies gaan vaak alle kanten op. Hoe komt dat? En hoe kun je ervoor zorgen dat jouw standpunt centraal blijft staan? Sharon Kroes legt het uit in deze video.

 

 

Video: De snelste manier om een conflict te sussen

1 minuut
Emoties lopen soms hoog op. Je voelt de temperatuur in de (virtuele) kamer met een rotgang stijgen en je staat klaar om terug te vuren. Klaar om dit conflict te winnen, ook al kost het je uren van je leven. Maar er is een véél snellere manier volgens Daniel Shapiro. Hij is niet gemakkelijk, maar wel veel effectiever voor het resultaat én de relatie.

Meer lezen van Daniel Shapiro? Bekijk hier het blog dat we schreven over zijn fantastische optreden tijdens het seminar Forward Thinking Leadership.

 

Podcast: Slimme gesprekstechnieken van Sharon Kroes

38 minuten
Sharon was kortgeleden te gast in onze DenkTank Podcast. En dat werd een hele gave aflevering vol praktische tips en inzichten. Onder andere: hoe krijg je mensen mee in jouw plan? Welke slimme zinnetjes kun je altijd inzetten? Hoe houd je de regie in spannende gesprekken? Luister hier!

Of luister via SpotifyApple Podcasts of Google Podcasts.

 

Verder met thuis leren