DenkTank #19: Jitske Kramer: Cultuurshock!

DenkTank #19: Jitske Kramer: Cultuurshock!

Zelden maakten we zo’n snelle en plotselinge verandering mee als in 2020. We zitten midden in een cultuurshock: zoveel veranderingen in zo weinig tijd. Wat betekent dat voor onze manier van werken en samenwerken? Welke verandering is tijdelijk en welke blijvend?

Jitske Kramer verzorgde een indrukwekkend thuiswerkseminar over Cultuurshock bij DenkProducties. Waarin ze antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Welke fasen doorlopen we bij het verwerken van een cultuurshock?
  • Wat is het verschil tussen een crisis en een transformatie?
  • Welke vorm van leiderschap, communicatie en samenwerking zijn nu cruciaal?

In haar verhaal neemt Jitske je mee langs verrassende inzichten uit de culturele antropologie. Deze podcast bestaat uit de beste fragmenten van Jitskes thuiswerkseminar. Dit was het meest teruggekeken en meest in het oog springende thuiswerkseminar uit de hele serie. Daarom verdient dit een eigen podcast. Luistertip!

Of luister via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.

Over Jitske Kramer

Jitske Kramer is antropoloog en reist de wereld over om leren van stammen, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers, altijd op zoek naar manieren om sterke stammen op te bouwen en relaties te versterken. Met deze kennis kunnen we onze manier van organiseren en samenwerken drastisch verbeteren.

Jitske Kramer  -   - 

Ook interessant