Bonusmateriaal: Unity

Bonusmateriaal: Unity

Welkom bij het bonuspakket vol extra materiaal uit het seminar de Psychologie van het Overtuigen met Robert Cialdini. 

Deze editie gaat over de principes van het nieuwe, zevende principe van Cialdini. Eenheid. De kracht van het WIJ gevoel. 

INTEGRALE TERUGKIJKVIDEO'S

Deze video's zijn exclusief voor deelnemers aan het seminar. De deelnemers hebben het wachtwoord per e-mail ontvangen. Deze video's blijven online tot vrijdag 23 december 2022.

Robert Cialdini over Unity

https://vimeo.com/denkproducties/cialdini4

Eva Brouwers over de 3 V's van storytelling

https://vimeo.com/denkproducties/brouwer

VISUELE SAMENVATTING

Onze huistekenaar Monique van Rooyen maakte deze mooie getekende samenvatting van het blok. Hier zit ook al het model van Jan van Setten in. Die komt in de volgende bonuspagina uitgebreid terug.

 
Je kunt deze tekening hier downloaden.

CIALDINI OVER UNITY

Als we een persoonlijke of sociale identiteit delen, dan vervagen alle invloedsbarrières. Het idee van de drang naar eenheid en samenwerking is zo sterk dat het effect zelfs al zichtbaar is op jonge leeftijd bij peuters van 18 maanden.

Twee tips om gevoelens van eenheid te bevorderen:
1. Wijs op bestaande relaties die je met elkaar hebt.
2. Vraag om niet om een mening, maar om advies.

Kies voor de we-our-us benadering en het levert je gegarandeerd gedeelde identiteit en eenheid op!EVA BROUWER: DRIE V'S 

Eva Brouwer vertelt over eenheid vanuit de lens van storytelling.

  • Hoe kun je bij een groep mensen die niet hetzelfde is toch begrip krijgen?
  • Hoe zorg je voor herkenning?
  • En hoe breng je een boodschap over die binnenkomt?

Eva weet hoe en waarom het verbinden met de zaal wel eens kan mislukken. Maar ook dat je met "faire le feux" juist wél saamhorigheid kunt realiseren. Met deze 3 V's realiseer je eenheid: 

VERHAAL: Iedereen heeft verschillende perspectieven. Toch wil je mensen mensen jouw kant op krijgen. Hoe doe je dat? Je geeft ze hetzelfde perspectief met een verhaal. Het verhaal van één is het verhaal van iedereen. Het persoonlijke is het meest universele verhaal. Dat verhaal wordt herkend en levert het wij-gevoel op.

VERTELLEN: De 2e V gaat over vertellen. Hoe breng je het? Het geheim van de dialoog en de kunst van een scene neerzetten. Hoe doe je dat? Omschrijf bijv. een paar zintuigelijke details. Laat he voelen. Deze technieken geven een natuurlijke flow.

VERBINDEN: Verbinden is de laatste V. Met je borst vooruit maak je het echte contact met elkaar! Vertel een verhaal, vertel het ook écht en maak dat contact met die ander.

Dank aan Daniel Zwiers voor deze aantekeningen.SLIDO TIPS

Dit is echt 'the wisdom of the crowd': alle tips van alle deelnemers voor jou gebundeld. Pak je eigen tip eruit en laat je inspireren door die van anderen! 


Nog even terugkijken naar het eerdere bonusmateriaal? 

Dat kan hier:

Meer weten