3 tips om te gebruiken in een vergadering

3 tips om te gebruiken in een vergadering

Een vergadering is de ideale plek om alle intelligentie van je team te gebruiken. Als je op een slimme manier vergadert, krijg je:

  • Verrassende ideeën door kruisbestuiving van kennis
  • Versterkte teamgeest omdat elke stem gehoord wordt
  • Scherpere focus op het doel dat je samen wil bereiken

Helaas is de praktijk vaak anders: veel vergaderingen zijn saai, zinloos en frustrerend. Zonde van de tijd en irritant voor de deelnemers!

Op het seminar Teamintelligentie van Jitske Kramer krijg je heel veel ideeën om je team slimmer, sterker en scherper te maken. Bijvoorbeeld door intelligenter te vergaderen.

Tip 1: Bullet Points of Camp Fires

Niet elke vergadering is hetzelfde! Je kunt grofweg onderscheid maken tussen twee soorten meetings: de ‘bullet point meeting’ om zaken te fixen. En de ‘campfire conversation’ om je team hechter te maken.Tip 2: Omgaan met dwarsdenkers: Harry

Een vergadering wordt pas écht waardevol als je de thema’s uit verschillende perspectieven kunt bekijken. Hoe ga je dan om met dwarsdenkers? Maak kennis met Harry:

 

Tip 3: Een intelligente start: de check-in

Een goed begin is het halve vergaderwerk. Dus hoe zorg je nu voor de ideale opening van een vergadering? Dat doe je met een goede check-in:

 

Deze video’s komen uit het seminar Teamintelligentie van Jitske Kramer en haar gast Eric van ’t Zelfde.

In deze video legt Jitske uit wat ze gaat doen tijdens het seminar Teamintelligentie. Wil je ook deelnemer? Schrijf je dan in via de website.

Ik wil me inschrijven

Ook interessant