Ben & Jerry's: Omgaan met mislukking

Ben & Jerry's: Omgaan met mislukking

Elke leider en ondernemer weet: als je wilt vernieuwen en innoveren, dan moet je een manier vinden om goed om te gaan met een ‘mislukking’.

Want die horen er gewoon bij. Soms lukt iets en soms gewoon niet. En een lerende, innoverende organisatie snapt dat en maakt daar geen probleem van.

Maar ja … hoe doe je dat nou? Op een positieve manier? 

Bij Ben & Jerry' s hebben ze daar iets geweldigs voor bedacht: de Flavor Graveyard. Een rustplaats voor gestopte ijssmaken. Die bestaat echt. In Vermont. 

Het Smaakkerkhof van Ben & Jerry’s

Op de Flavor Graveyard vind je smaken als:

1. Peanut Butter and Jelly 
Een eerbetoon aan de klassieke sandwich, deze smaak bestond uit pindakaasijs met swirls van aardbeienjam. 

2. Vermonty Python
Geïnspireerd door de legendarische comedygroep Monty Python, pronkte deze smaak met koffielikeurijs en een swirl van chocoladekoekjeskruimels. 

3. Turtle Soup
Misschien was de naam al een teken, maar deze ijssmaak kwam maar niet uit de startblokken. Wijze les: beloon grensverleggers, altijd!

De wijze les voor elke leider en ondernemer: risico’s nemen en grenzen verleggen zijn belangrijk. En als het mislukt, kun je daar ook met een vrolijke knipoog op reageren. Speels, respectvol en met trots. Zoals Ben & Jerry’s dit doet.

Amsterdam Business Forum 2023

Meer weten over Ben & Jerry's? Kom op 29 september naar Amsterdam Business Forum en hoor van Lilian Geijsen, Managing Director, Ben & Jerry's Europe op welke manieren zij nog meer impact maken.

Bekijk het Programma van Amsterdam Business Forum

Ook interessant