Ben & Jerry's: Omgaan met mislukking

Ben & Jerry's: Omgaan met mislukking

Elke leider en ondernemer weet: als je wilt vernieuwen en innoveren, dan moet je een manier vinden om goed om te gaan met een ‘mislukking’.

Want die horen er gewoon bij. Soms lukt iets en soms gewoon niet. En een lerende, innoverende organisatie snapt dat en maakt daar geen probleem van.

Maar ja … hoe doe je dat nou? Op een positieve manier? 

Bij Ben & Jerry' s hebben ze daar iets geweldigs voor bedacht: de Flavor Graveyard. Een rustplaats voor gestopte ijssmaken. Die bestaat echt. In Vermont. 

Het Smaakkerkhof van Ben & Jerry’s

Op de Flavor Graveyard vind je smaken als:

1. Peanut Butter and Jelly 
Een eerbetoon aan de klassieke sandwich, deze smaak bestond uit pindakaasijs met swirls van aardbeienjam. 

2. Vermonty Python
Geïnspireerd door de legendarische comedygroep Monty Python, pronkte deze smaak met koffielikeurijs en een swirl van chocoladekoekjeskruimels. 

3. Turtle Soup
Misschien was de naam al een teken, maar deze ijssmaak kwam maar niet uit de startblokken. 



Wijze les: beloon grensverleggers, altijd!

De wijze les voor elke leider en ondernemer: risico’s nemen en grenzen verleggen zijn belangrijk. En als het mislukt, kun je daar ook met een vrolijke knipoog op reageren. Speels, respectvol en met trots. Zoals Ben & Jerry’s dit doet.

Amsterdam Business Forum 

Lilian stond op het podium samen met Chief Chocolate Douglas Lamont  van Tony Chocolonely.
Lees het blog over hun verhaal on stage "The impact of ice cream and chocolate".

 

Ook interessant